Krigsfilmer på Netflix

Krigsfilmer på Netflix

Netflix är ett Amerikanskt företag som grundades 1997 i California, USA. Företaget har specialiserat sig på att förse sina prenumeranter med filmer och tv-serier som man får tillgång till då man loggar in på deras hemsida och där streamar filmer eller tv-serien. En prenumerant får fri tillgång till alla filmer och tv-serier som finns på Netflix och får titta på dem så många gånger de önskar till den fasta månadskostnad som Netflix har. Filmerna och tv-serierna uppdateras kontinuerligt så kunden får tillgång till nytt material med jämna mellanrum. Du hittar många både nya och äldre krigsfilmer på Netflix och det är just krigsfilmer på Netflix som kommer diskuteras nedan.

Krigsfilmer på Netflix

Krigsfilmer på Netflix finns det som sagt gott om och här kommer lite tips på bra filmer. Den första filmen att nämnas heter The Hurt Locker och detta är en krigs-, dramafilm om Irakkriget. I filmen får man följa ett bombsquad-team vars uppgift är att desarmera bomber mitt i krigets Irak. Filmen är en intensiv skildring av den vilda nya ledaren för bombpatrullen och de som måste jobba för honom på en av världens farligaste platser med ett av världens farligaste jobb. Filmen är skriven av Mark Boal och regisserad av Kathryn Bigelow. I huvudrollerna finner vi Jeremy Renner, Anthony Mackie och Brian Geraghty.

En annan film som sticker ut bland alla krigsfilmer på Netflix är Black Hawk Down som är baserat på den sanna historien om när ett rutinuppdrag i Somalia gick fel. Händelsen utspelar sig i Somalia den 3 oktober 1993 då närmare 100 amerikanska army ranger soldater släpptes ner med helikopter mitt i huvudstaden Mogadishu för att tillfångata två löjtnanter från en av Somalias warlords. Det blir ett oväntat stort motstånd som leder till att två black hawk helikoptrar blir nedskjutna och räddningsuppdraget som blir följden. I rollerna finner man många kända skådespelare såsom Josh Hartnett, Ewan McGregor och Tom Sizemore.

Krig och action från Netflix

Krigsfilmer på Netflix

En annan hyllad film som faller inom kategorin för bra krigsfilmer på Netflix är Saving Private Ryan. Filmen utspelar sig i Tyskland under andra världskriget och följer en grupp soldater vars uppdrag är att hämta hem en soldat vars tre bröder har blivit dödade. I rollerna finner man bland annat Tom Hanks och Matt Damon. En annan actionladdad krigsfilm på Netflix är Tears Of The Sun med Bruce Willis i huvudrollen. Filmen går ut på ett räddningsuppdrag i krigsdrabbade Nigeria. Ett gäng Navy Seals soldater ska hämta hem en läkare som fastnat mitt i kriget, men läkaren vill inte lämna sina patienter och ett dilemma uppstår.

En annan krigsfilm som skiljer sig från många andra krigsfilmer på Netflix är Master And Commander. I detta krigsäventyr får vi följa Kapten Jack Aubrey (som spelas av Russel Crowe) och hans besättning då de blir attackerade av ett mycket mäktigare Napoleanskt skepp. Trots svåra skador på skeppet och besättningen ger de sig ut på ett farligt uppdrag som går ut på att jaga och tillfångata fienden som har alla materiella fördelar i fighten. Filmen fick ta emot en Oscar för Best Cinematography.

Det finns mycket att välja bland på Netflix

Andra rekommenderade krigsfilmer på Netflix är Johhny Mad Dog, en film om barnsoldater i Afrika, Topgun en gammal 80-tals klassiker med Tom Cruise som stridspilot, Kingdom Of Heaven en krigsfilm om riddare i gamla Jerusalem och så klart The Expendables, en fartfylld krigsactionfilm med skådespelare som Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li och vår egen Dolph Lundgren för att nämna några. Som du ser så finns det fullspäckat med krigsfilmer på Netflix att välja bland. Allt från verklighetsbaserade filmer som Black Hawk Down till actionfylld fiction som vi kan se i The Expendables. För att ta del av detta och mycket mer underhållning måste man först bli prenumerant på Netflix.